marți, februarie 24, 2015

Prajitura Francesca



Daca ar trebui sa folosesc doar un cuvant pentru a descrie prajitura aceasta, eu as spune spumoasa. Doar ca este atat de buna incat doar un cuvant nu este suficient pentru a o descrie.
Este usor de pregatit deoarece este formata din doua creme si un pat de biscuiti. Fiind o prajitura fara coacere toate ingredientele trebuie sa fie foarte proaspete.
Hai sa vedem cum se pregateste si de ce anume ai nevoie.

Ingrediente:
  • 1 kg de biscuiti simpli
  • 1 cana de lapte dulce
  • 2 linguri zahar
  • esenta de vanilie
Ingrediente pentru prima crema:
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar 
  • 150 gr unt
  • 500 gr crema mascarpone
  • 1 fiola esenta de vanilie 
Ingrediente pentru a  doua crema:
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar 
  • 150 gr unt
  • 300 - 400 gr fulgi de ciocolata fondant 
  • 500 gr crema mascarpone
  • 5 linguri de rom bun
Prepararea primei creme:
Incepi prin a bate spuma untul cu zaharul. Incorporezi treptat galbenusurile, mai apoi crema mascarpone si esenta de vanilie pana cand amestecul este spumos si omogen.
Prepararea celei de a doua creme este aceeasi ca a primei creme doar ca incorporezi si fulgii de ciocolata. Eu folosesc ciocolata menaj pe care o rad pe razatoarea medie si astfel obtin o consistenta buna a cremei.

Dupa ce ai preparat cele doua creme incepi sa asezi biscuitii intr-o tava. Stropesti primul strat de biscuiti cu laptele caldut in care ai topit zaharul si ai adaugat vanilia.
Asezi straturi peste straturi de biscuiti unse cu primul fel de crema.
La sfarsit torni deasupra cea de a doua crema.
Lasi tava la frigider cel putin 8 ore.
Pofta mare !