sâmbătă, august 08, 2015

Omletă la cuptor


Sunt multe, multe rețete de omletă. Unele mai simple, altele mai complexe, cu mai multe sau mai puține ingrediente. Un lucru este sigur: omleta îți permite să-ți foloseşti imaginația, să combini diferite ingrediente după gustul tău şi să pregăteşti astfel o mâncare gustoasă pe care o poți servi la micul dejun sau ca aperitiv.


Ingrediente pentru 4 persoane:
  • 8 ouă
  • 300 gr şunculiță fără prea multă grăsime
  • 300 gr caş dulce
  • 1 ligură de smântână
  • 1 ceapă
  • 1 legătură mică de mărar proaspăt
  • 1 legătură mică de pătrunjel proaspăt
  • 1 ardei gras 
  • 1 roşie
  • sare şi piper după gust
  • unt cât o nucă, pentru uns tava
Preparare:
Într-un castron bați ouăle.
Tai şunculița cubulețe.
Mărunțeşti caşul.
Tai mărunțel ceapa, pătrunjelul şi mărarul.
Tai cubulețe ardeiul şi roşia.
Amesteci bine toate acestea împreună cu smântâna şi dregi din sare şi piper.
Torni totul într-o tavă pe care ai uns-o în prealabil cu unt.
Dai tava la cuptor.
În aproximativ 20 - 25 de minute la 180°C, bunătatea este gata.
Scoți omleta din tavă după ce se racoreşte puțin şi o tai feliuțe.


Poftă bună !