sâmbătă, august 29, 2015

Rulouri cu scorțişoară

Pregătesc destul de des rulouri cu scorțişoară. Deoarece sunt tare fragede şi parfumate.
Aroma de scoțişoară te poartă cu gândul la dulciurile de Crăciun însă rulourile cu scorțişoară
sunt binevenite tot anul. Și sunt atât de uşor de pregătit încât pot fi preparate cu succes  şi 
de catre cineva care nu are foarte multă experiență.

Ingrediente pentru aluat:
  • 700 gr făină albă
  • 100  zahăr brun
  • 1 cană lapte dulce
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • 2 ouă
  • 1 linguriță sare
  • 2 pachețele drojdie uscată
Ingrediente pentru umplutură:
  • 150 gr zahăr brun
  • 3 lingurițe scorțişoară măcinată
  • 100 gr unt
Ingrediente pentru glazură:
  • 125  gr zahăr pudră
  • 2 linguri lapte dulce
  • 50 gr unt
  • 1 linguriță vanilie
  • un praf de sare

Preparare aluat:
Într-un bol încăpător amesteci bine făina cu sarea, zahărul  şi drojdia.
Adaugi ouăle şi începi să le încorporezi cu ajutorul mixerului.
Încorporezi mai apoi laptele călduț şi untul topit.
Mixezi bine pentru a obține o compoziție omogenă şi fină.
Dacă este necesar, mai adaugi puțină făină şi frămânți până când aluatul
este elastic şi destul de moale.
Acoperi bolul şi laşi aluatul să crească, într-un loc ferit de curenți de aer
rece, pentru aproximativ 1 ora şi 30 de minute.
Preparare umplutură:
Freci bine, bine untul cu zahărul şi adaugi scorțişoara pudră.
Foarte simplu ! Nu-i aşa ?
Preparare glazură:
Mixezi untul cu zahărul pudră.
Adaugi vanilia.
Adaugi treptat câte puțin lapte călduț, până când vei obține consistența
dorită.
Cănd aluatul a crescut suficient, întinzi o foaie nu prea groasă pe care o
ungi cu umplutură.
Rulezi foaia.
Tai din ruloul astfel obținut, rulouri de aproximativ 5 - 6 centimetri, pe
care le aşezi unul lângă altul, într-o tavă unsa în prealabil cu unt.
Ungi rulourile cu glazură.
Bagi tava în cuptorul  încalzit în prealabil la 180°C.
Laşi la copt pentru aproximativ 30 - 36 de minute.
Poftă bună !