joi, ianuarie 21, 2016

Prăjitură cu piersici

O prajitură parfumată, ce se poate pregăti cu uşurință. Este frig afară însă aroma de piersici reuşeşte să înveselească ziua aceasta de ianuarie. Sau orice altă zi în care ai poftă de un moment dulce.


Ingrediente:
  • 7 ouă
  • 100 gr făină albă
  • 50 gr cacao
  • 100 gr ciocolată amăruie menaj (rasă)
  • 150 gr zahăr
  • un păhărel de lichior de piersici
  • 5 piersici mărişoare (din compot)
  • un praf de sare
  • puțin zahăr pudră pentru decorat.
Preparare:
Preîncălzeşti cuptorul la 180°C.
Tapetezi tava cu hârtie de copt pe care o ungi cu puțin unt.
Separi albuşurile de gălbenuşuri.
Începi să bați spumă albuşurile în care ai adăugat un praf de sare.
Când spuma de albuşuri a devenit fermă şi stă bine pe tel, începi să adaugi, treptat, zahărul şi continui să bați spuma până când devine lucioasă şi zahărul s-a dizolvat de tot.
Încorporezi gălbenuşurile.
Adaugi, în ploaie, făina. O încorporezi cu grijă, cu ajutorul unei spatule astfel încât să nu rămână cocoloaşe.
Adaugi lichiorul de piersici, cele 50 de gr de cacao şi ciocolata amăruie rasă.
Tai piersicile feliuțe şi le aşezi în tavă.
Torni deasupra compoziția de prăjitură.
Dai la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.
Decorezi cu zahăr pudră.

Poftă bună !