sâmbătă, februarie 06, 2016

Mini eclere



Ingrediente pentru aluat:
250 ml apă
100 gr unt
un praf de sare
150 gr făină albă
4 ouă
Preparare:
Într-o cratiță pui la fiert apa împreună cu untul şi un praf de sare.
Când apa începe să fiarbă iei cratița de pe foc, adaugi făina în ploaie şi amesteci energic cu ajutorul unei linguri de lemn.
Pui iarăşi cratița pe foc mediu şi amesteci până când compoziția se desprinde de pereții cratiței şi începe să sfârâie.
Dai cratița la o parte de pe foc.
Când compoziția s-a răcorit, începi să încorporezi ouăle, unul câte unul.
Trebuie să amesteci bine şi să adaugi oul următor doar atunci când oul precedent a fost bine încorporat în compoziție.
Când compoziția a devenit fină, omogenă şi formează aşa numitul “moț”, este gata de copt.
Preîncălzeşti cuptorul la 180°C.
Cu ajutorul unui posh formezi “degețele” de aluat, lungi 5 - 6 cm, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, unsă cu puțin unt.
Dai tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.
Când capătă o culoare aurie sunt gata de scos din cuptor

Ingrediente pentru crema de vanilie:
- 6 gălbenuşuri
- 150 gr zahăr
- 400 ml lapte
- 50 gr amidon de porumb
- 1 păstaie de vanilie
Preparare:
Pune laptele la fiert, la foc mic.
Desfă  păstaia de  vanilie cu ajutorul unui cuțit cu vârf ascuțit.
Adauga păstaia de vanilie în lapte.
Când laptele este fierbinte îl iei de pe foc.
Lasa păstaia de vanilie în lapte pentru încă 5 - 10 minute.
Între timp bate bine gălbenuşurile împreună cu zahărul, până când se formează o cremă omogenă iar zahărul este complet dizolvat.
Încorporează amidonul în crema de gălbenuşuri.
Scoate păstaia de vanilie din lapte.
Adaugă apoi laptele călduț peste crema de gălbenuşuri şi aşează pe foc mic.
Amestecă bine crema până când are consistența potrivită pentru umplerea eclerelor.

Ingrediente pentru glazura de ciocolată:
200 gr ciocolata menaj
150 gr zahăr pudră
75 ml apă
100 gr unt
Preparare:
Topește untul și ciocolata, tăiate bucățele, la bain marie și amesteca bine
crema astfel obținută.
Într-un ibric așeaza, la foc mic, apa în care ai turnat zahărul pudră.
Amesteci și lași să forfotescă timp de aproximativ un minut.
Iei de pe foc și torni deasupra crema de ciocolată și unt. 
Amesteci  totul până când  compoziția devine omogenă și fină.

Tai eclerele pe mijloc, astfel încât să se formeze un buzunăraş.
Cu ajutorul unui posh umpli eclerele cu crema de vanilie.
Torni deasupra lor glazura de ciocolată.


Poftă bună !