marți, februarie 02, 2016

Muşchiuleț de porc la cuptor



Ingrediente:
  • 500 - 600 gr muşchi de porc
  • 5 - 6 cartofi 
  • 1/2 linguriță piper măcinat
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 linguriță coriandru boabe
  • 1 linguriță piper boabe
  • 3 căței de usturoi
  • puțin cimbru
  • puțin rozmarin
  • 1 păhărel de ulei
  • 1 pahar de vin
Preparare:
Masezi bine muşchiulețul cu sare şi piper măcinat.
Tai felii nu prea groase şi le aşezi într-o tavă încăpătoare.
Torni/aşezi deasupra feliilor de carne: cățeii de usturoi zdrobiți, boabele de coriandru şi cele de piper, vinul şi uleiul.
Dai tava la cuptor la foc mediu (180 - 190°C).
Ai grijă să nu se usuce feliile, turnând din când în când sos peste ele.
După aproximativ 25 - 30 de minute aşezi în tavă, pe lângă feliile de muşchiuleț, cartofii tăiați cubulețe.
Adaugi cimbrul şi rozmarinul.
Mai laşi la cuptor pentru încă, aproximativ, 15 minute.



Poftă bună !