luni, martie 07, 2016

Pui la ceaun cu ciuperci și smântână



Ingrediente:
  • un pui mai dolofan
  • 500 gr ciuperci champignon
  • 250 gr șunculiță afumată
  • 1 ceapă
  • 3oo gr smântână
  • 100 gr unt
  • o cană de vin alb
  • 1 linguriță boia de ardei afumată
  • 2 - 3 crenguțe de cimbru, rozmarin și salvie
  • sare și piper după gust
Preparare:
Rumenești în unt ceapa tăiată mărunt, șunculița tăiată cubulețe și ciupercile tăiate feliuțe.
Stingi cu smântână și lași să forfotească la foc mic.
Într-un ceaun pui la rumenit puiul sărat și piperat.
După aproximativ 10 minute, torni in ceaun, deasupra puiului, sosul de ciuperci.
Adaugi vinul  și lași la foc potrivit până când sosul scade puțin și capătă consistență.

Adaugi aromele și boiaua. Mai lași totul la foc mic pentru încă 5 minute.

Pofta buna !