sâmbătă, aprilie 16, 2016

Plăcinta grădinarului



Este de fapt o pâine dolofană și fragedă, umplută cu tot felul de legume.

Ingrediente:
  • 1 kg făină albă
  • 1 linguriță sare
  • 50 gr drojdie proaspătă sau 14 gr drojdie uscată (2 pliculețe)
  • 1 linguriță  zahăr
  • 3 linguri de ulei de măsline pentru aluat + 5  - 6 linguri pentru legume
  • 2 ardei grași
  • 2 roșii
  • 1 vânătă
  • 1 dovlecel
  • 1 cartof mai mărișor
  • 200 gr boabe de mazăre
  • 2 tulpini de țelină
  • 1 praz

Preparare:
Freci drojdia cu o linguriță de zahăr, puțină apă călduță și o lingură de făină.
Așezi făina într-un castron încăpător și adaugi în ea o linguriță de sare.
Adaugi în făină crema de drojdie și începi să frămânți, adăugând câte puțină apă călduță și uleiul de măsline, până când  aluatul se leagă și devine omogen și elastic.
Lași aluatul la crescut.
Speli, cureți și tai feliuțe  legumele, după care, le călești  la foc potrivit timp de 5 - 10 minute, amestecând continuu. Sărezi și piperezi legumele după gust și le lași să se răcorească.
Când aluatul a crescut bine, întinzi o foaie cam de grosimea unui deget.
Umpli foaia cu un strat de legume și împăturești plăcinta.
Așezi plăcinta într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dai tava la copt  în cuptorul preîncălzit la 200 °C. Pentru a se coace, plăcinta are nevoie de aproximativ 45 - 50 de minute.



Poftă bună !