luni, aprilie 18, 2016

Ruladă din piept de curcan



Ingrediente:
  • 500 gr piept de curcan
  • 300 gr șuncă afumată
  • 3 - 4 crenguțe de cimbru
  • 3 - 4 crenguțe de rozmarin
  • 3 căței de usturoi
  • câteva boabe de piper
  • 1 cană de vin alb
  • 1/2 cană de ulei
  • sare și piper după gust


Preparare:
Tai pieptul de curcan și șunca afumată astfel încât să obții felii subțiri.
Zdrobești cățeii de usturoi.
Freci bine, pe toate părțile, feliile de curcan, cu pasta de usturoi, sare și piper.
Așezi între feliile de curcan, crenguțele de cimbru și de rozmarin și boabele de piper, apoi le rulezi cât mai strâns.
Îmbraci feliile rulate în fâșii de șuncă afumată.
Legi rulada  obținută cu ață alimentară.
Așezi rulada în tavă, torni deasupra vinul și uleiul și o dai la cuptor. La 200 °C are nevoie de 45 - 50 de minute pentru a fi bine pătrunsă. Nu uita ca, din când în când, să o rotești de pe o parte pe alta.


Poftă bună !