vineri, iunie 17, 2016

Prăjitură cu cremă de lămâie




Ingrediente blat:
  • 250 gr unt
  • 150 gr zahăr
  • 4 ouă
  • 250 gr făină albă
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 1 lingură suc de lămâie

Preparare blat:
Bați spumă untul cu zahărul.
Încorporezi, unul câte unul, ouăle.
Treptat adaugi făina și mixezi bine pentru a obține o compoziție omogenă.
Adaugi praful de copt și sucul de lămâie.
Torni compoziția astfel obținută într-o tavă tapetata cu hârtie de copt unsă cu unt.
Dai tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 20 - 25 de minute.

Ingrediente cremă:
  • 150 gr zahăr pudră
  • 2 ouă întregi + 2 gălbenușuri
  • 80 gr unt
  • sucul și coaja de la două lămâi (netratate)

Preparare cremă:
Bate bine ouăle, gălbenușurile și zahărul într-o crăticioară cu pereți înalți.
Pune pe foc mic și adaugă, amestecând continuu, untul, sucul și coaja de lămâie.
Continuă să amesteci pe foc mic până când se formează o cremă fină, omogenă, de consistența unei smântâni mai groase.
Lasă crema să se răcorească.

Scoate blatul din cuptor și lasă-l să se răcorească.
Taie blatul în două.
Așează între cele două blaturi un strat de dulceață de fragi sau de căpșuni.
Îmbracă totul în cremă.


Poftă bună !