luni, iulie 25, 2016

Plăcintă cu carne de curcan




Ingrediente pentru aluat:
  • 250 gr făină albă
  • 125 gr unt
  • 1 linguriță sare
  • 1 ou
  • 1 lingură smântână
  • 5 - 6 linguri apă rece
Preparare aluat:
Se amestecă făina cu sarea.
Se adaugă untul, rece, tăiat cubulețe.
Se frământă până când se obține o compoziție sfărâmicioasă.
Se adaugă oul şi smântâna şi se continuă frământarea.
Se adaugă treptat apa şi se frământă până când se obține un aluat omogen.
Se lasă la frigider cel puțin 1 oră după care se întinde o foaie, nu prea groasă.



Ingrediente pentru umplutură:
  • 400 gr carne tocată, de curcă (amestec de piept și pulpă)
  • 1 ou
  • 3 linguri de orez
  • 1 pahar suc de roșii
  • 1 pahar de vin alb, sec
  • 1/2 pahar ulei
  • 1 ceapă mai mărișoară
  • 1 morcov
  • puțin cimbru și rozmarin uscat
  • sare și piper după gust
  • 3 roșii tăiate feliuțe
Preparare umplutură:
Se taie ceapa mărunțel.
Se rade morcovul.
Se adaugă în carnea tocată toate ingredientele și se omogenizează.
Se îmbracă o tavă (cu pereți mai înalți) în hârtie de copt unsă cu ulei.
Se așază în tavă foaia de aluat. Cu ajutorul unei furculițe se fac găurele în foaie.
Se umple foaia cu umplutură.
Se așază deasupra feliuțe de roșii și fâșii de aluat.
Se dă tava la cuptor (preîncălzit la 200° C).
Este bine coaptă după aproximativ 30 - 35 de minute.




Poftă bună !