sâmbătă, august 20, 2016

Ciocolată de casă



Ai refuza un baton de ciocolată de casă ? Nici eu !
Mai ales că se pregătește atât de ușor !

Să începem cu ingredientele:
  • 150 ml apă
  • 400 gr zahăr
  • 500 gr lapte praf
  • 200 gr unt
  • 100 gr cacao

După cum preferi tu, poți adăuga 200 gr de stafide sau de miez de nucă.
Poți aroma ciocolata cu portocală sau lămâie confiată, rom sau vanilie.

Se pregătește astfel:
  • pui la fiert apa împreună cu zahărul, până când se formează un sirop potrivit de legat;
  • separat, amesteci laptele praf cu cacaoa;
  • adaugi în sirop untul și amesteci pânǎ când se topește;
  • încorporezi în acest sirop amestecul de cacao și lapte praf și continui sǎ frǎmânți și sǎ omogenizezi cât mai bine aceastǎ masǎ de ciocolatǎ;
  • când devine finǎ și perfect omogenǎ așezi ciocolata într-o tavǎ și o nivelezi;
  • lași ciocolata la rece, dupǎ care poți sǎ o tai cubulețe.


Poftǎ bunǎ !