joi, ianuarie 12, 2017

Prǎjiturǎ Cappuccino



Ingrediente:
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahǎr brun
  • 350 gr fǎinǎ albǎ
  • 4 ouǎ
  • 4 linguri mascarpone
  • 200 gr ciocolatǎ fulgi
  • 1 ceașcǎ espresso
  • 1 lingurǎ rom
  • 1 lingurǎ cacao
  • 1 pliculeț praf de copt


Preparare:
  • încǎlzește cuptorul la 180°C
  • într-un bol încǎpǎtor bate spumǎ ouǎle cu zahǎrul
  • adaugǎ în ploaie fǎina
  • adaugǎ untul tǎiat cubulețe, lingura de rom, cea de cacao, ceaşca de cafea, praful de copt (stins cu puțin suc de lamaie) și mixeazǎ bine totul pânâ când compoziția devine omogenǎ
  • încorporeazǎ apoi fulgii de ciocolatǎ în crema mascarpone și adaugǎ şi aceastǎ cremǎ la compoziție
  • tapeteazǎ o tavǎ cu hârtie de copt unsǎ cu unt şi toarnǎ compoziția în ea
  • pune prǎjitura la copt. Va fi gata în aproximativ 25 - 30 de minute. Pentru a te asigura cǎ este coaptǎ, poți testa cu o scobitoare.
  • lasǎ prǎjitura sǎ se rǎceascǎ înainte de a o scoate din tavǎ
  • presarǎ deasupra puțin zahǎr pudrǎ şi puținǎ cacao



Poftǎ bunǎ !