miercuri, martie 08, 2017

Prǎjiturǎ cu ciocolatǎ


Cu glazurǎ de … ciocolatǎ ! Cum altfel ? 
Se preparǎ cu uşurințǎ şi este foarte pufoasǎ.


Ingrediente pentru prǎjiturǎ:
  • 8 ouǎ
  • 7 linguri fǎinǎ albǎ
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri zahǎr
  • 3 linguri rom
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare
Ingrediente pentru glazurǎ:
  • 300 gr zahǎr pudrǎ
  • 8 linguri cacao
  • 4 linguri unt
  • 4 linguri de lapte dulce
  • esențǎ de portocale sau de lǎmâie

Preparare prǎjiturǎ:
  • separi albuşurile de gǎlbenuşuri
  • bați albuşurile spumǎ
  • separat bați spumǎ untul împreunǎ cu zahǎrul, pânǎ când zahǎrul se dizolvǎ complet
  • încorporezi gǎlbenuşurile, unul câte unul
  • adaugi, în ploaie, fǎina, în care ai adǎugat sarea şi cele 3 linguri de cacao
  • adaugi praful de copt, stins cu puținǎ zeamǎ de lǎmâie
  • adaugi romul si omogenizezi bine totul
  • încorporezi albuşurile spumǎ
  • torni compoziția într-o tavǎ tapetatǎ cu hârtie de copt unsǎ cu puțin unt
  • dai prǎjitura la cuptor (preîncǎlzit la 180°C)
Preparare glazurǎ:
  • amesteci cele 7 linguri de cacao cu zahǎrul pudrǎ
  • bați spumǎ untul
  • încorporezi treptat amestecul de cacao şi zahǎr adǎugând puțin câte puțin şi laptele
  • adaugi aroma preferatǎ ( lǎmâie sau portocalǎ)
  • mixezi bine totul pânǎ când compoziția devine cremoasǎ şi omogenǎ

Când prǎjitura este coaptǎ o scoți din cuptor şi o laşi sǎ se rǎcoreascǎ dupǎ care poți sǎ o scoți din tavǎ şi o îmbraci în glazurǎ. Decoreaza dupa gust.


Poftǎ bunǎ !